Mənim üçün sadəcə bir əyləncə deyil, bu, riyaziyyatdır. İnanın, mən bura təsadüfən düşməmişəm. Universiteti bitirəndən sonra bir neçə il adi ofis işlərində çalışdım. Səhərdən axşama qədər kağızları qarışdırmaq, mənasız görüşlər və o qədər də böyük olmayan maaş. Bir gün gördüm ki, bu şəkildə mən nə vaxtsa rahat nəfəs ala bilməyəcəyəm. Artıq onlarla kitab oxumuşdum poker strategiyaları haqqında, basketbol statistikasını əzbər bilirdim, amma bunu real gəlirə çevirmək ağlıma gəlməmişdi. Dostlardan biri boş vaxtlarında mərc oynadığını deyəndə, qulaq asdım. Və birdən anladım ki, bu, şans oyunu deyil, əgər ağılla yanaşsan, tamamilə proqnozlaşdırıla bilən bir prosesdir.
İlk vaxtlar çox çətin oldu. Əlbəttə, həyəcan var idi. mostbet canlı platformasında qeydiyyatdan keçəndə əlim əsirdi. Bankımı (bir neçə aylıq yığımımı) beş hissəyə böldüm. Məqsəd bir gecədə varlanmaq deyildi, məqsəd sistemi qurmaq idi. Futbola mərc edirdim, amma ən çox sevdiyim canlı rejimdir. Orada dərhal reaksiya verə bilirsən. Komandanın oyunu necə dəyişdiyini, oyunçuların yorulduğunu görürsən. Mənə ən böyük qazancı gecə basketbol matçları gətirdi. Bir dəfə Türkiyə liqasının oyununu izləyirdim, favorit komanda gözlənilmədən səhv etməyə başladı. Əmsal dərhal yüksəldi. Hesablamalarım göstərdi ki, onlar hələ də udmalıdır, sadəcə fasilədə psixoloji çöküş yaşayırlar. Çox risk etdim, demək olar ki, bankımın yarısını qoydum. Və tutdu. İkinci hissədə toparlandılar və mən gözəl qazandım.
İllər keçdikcə bu, mənim əsas işimə çevrildi. Səhər duranda kompüterimi açıram, bütün liqaların xəbərlərini oxuyuram, kimin zədəsi var, kim formada deyil. Bu, məsuliyyətli bir işdir. Arvadım əvvəlcə narahat olurdu, deyirdi ki, bu, qumar və s. Amma ona izah etdim ki, mən lotereya bileti almıram. Mən investisiya edirəm. mostbet canlı mənim üçün birja kimidir, sadəcə daha dinamikdir. Mən burada hər gün "işə gedirəm". Masamın üstündə həmişə iki monitor olur: birində matç gedir, digərində statistika cədvəlləri. Yoldaşlarım gülürlər ki, sənin işinə həsəd aparmaq olar, televizor qarşısında oturursan. Amma onlar bilmir ki, bu "oturmağın" arxasında nə qədər sinir və hesablama var.
Mən heç vaxt uduzmaqdan qorxmuram. Profesyonel üçün uduzmaq da təcrübədir. Əhəmiyyətli olan ümumi balansdır. Bir dəfə Çempionlar Liqasında elə bir matç oldu ki, hər şey alt-üst oldu. Mən favoritə inanırdım, amma onlar biabırçı oynadılar. Əlbəttə, acı oldu, bir həftəlik işimin qazancı bir gecədə yox oldu. Amma çıxıb "hamısını geri qaytarım" deyə düşünmədim. Bu, həvəskarların yoludur. Mən sadəcə dayandım, səhvləri təhlil etdim və ertəsi gün daha soyuqqanlı şəkildə davam etdim. Bir neçə günə itirdiyimi qaytardım və üstəlik qazandım.
Ən böyük qələbəm isə təkcə pulla ölçülmür. Bu, azadlıqdır. Səhər yuxudan oyanıb kimsəyə hesabat verməmək, tətilə çıxmaq üçün icazə istəməmək. Öz vaxtımın və qərarlarımın sahibi olmaq. mostbet canlı mənə bu həyat tərzini bəxş etdi. Əlbəttə, bu, hər kəs üçün deyil. Bunu bacarmaq üçün dəmir iradə, soyuq hesablama və bir az riyazi istedad lazımdır. Şansa güvənənlər burda qalib gəlmir. Qalib gələnlər günlərlə, aylarla məlumat toplayanlardır. Mən də onlardan biriyəm. Bu gün də işə başlayıram. Baxaq görək, axşam basketbolu mənə nə hazırlayıb.