Atnācu uz šo pasauli ar matemātikas prātu un nedaudz traku azartu, bet pirmais, ko sapratu – bez sistēmas te nav ko darīt. Jau pirmajā mēnesī, kad sāku nopietni spēlēt, es zaudēju visu savu uzkrājumu, jo domāju, ka veiksme būs manā pusē. Bet tad es sāku mācīties, analizēt katru kustību, katru likmi un katru pretinieka soli. Šodien es varu droši teikt, ka ir kļuvis par manu galveno darba vietu, kur es katru dienu ierodos ar skaidru plānu un precīzu budžetu. Es neesmu parasts spēlētājs, kurš cer uz laimes putnu – es esmu profesionālis, kuram katra spēle ir kā šaha partija, kurā jāaprēķina gājieni desmit soļus uz priekšu.
Sākumā jau pirmajā nedēļā es biju zaudējis apmēram 1500 eiro, jo manī runāja emocijas un nepamatota pārliecība. Bet tad es paņēmu pauzi, aizvēru visus kontus un sāku no jauna – šoreiz ar galvu, nevis sirdi. Es sāku studēt varbūtību teoriju, izpētīju katras spēles mājas priekšrocības un izstrādāju savu unikālo stratēģiju, kas balstījās uz bankroļa menedžmentu un disciplīnu. Pēc trijiem mēnešiem es atgriezos, un šoreiz vavada lv man atvēra durvis uz pilnīgi jaunu realitāti – es sāku regulāri laimēt, nevis tikai cerēt uz to.
Mana diena izskatās šādi: piecos no rīta es pamostos, izdzeru kafiju, pārskatu vakardienas spēļu žurnālu un nosaku dienas mērķi – cik daudz es plānoju nopelnīt un kāds ir mans maksimālais zaudējumu limits. Tad es ieeju savā iecienītākajā platformā un sāku darbu. Es spēlēju tikai blackjack un pokeru, jo tur ir iespējams ietekmēt rezultātu ar prasmēm, nevis tikai paļauties uz nejaušību. Katru rītu es saku sev: "Šodien tu esi darbā, nevis izklaidē." Un tas darbojas.
Pagājušajā mēnesī man bija neticama nedēļa – piecas dienas pēc kārtas es izgāju ar peļņu, un kopējais laimests sasniedza gandrīz 12 000 eiro. Bet tas nenozīmē, ka viss bija gludi. Bija brīži, kad es zaudēju lielas summas, piemēram, vienā vakarā es pazaudēju 3000 eiro, jo kļūdījos savos aprēķinos un ļāvu emocijām pārņemt kontroli. Bet tieši tāpēc es vienmēr ievēroju stingrus noteikumus – nekad nelikt vairāk par 5% no sava kopējā bankroļa vienā likmē, vienmēr noteikt dienas limitu un nekad nedzīties pēc zaudējumiem. Profesionāļi zina, ka kazino nav jāuzvar katru dienu, bet gan ilgtermiņā.
Atceros vienu reizi, kad man bija jāspēlē pret ļoti pieredzējušu pretinieku pokerā – viņš bija agresīvs un neprognozējams. Es divas stundas vēroju viņa spēli, analizēju katru viņa likmi un beidzot sapratu viņa vājās vietas. Kad pienāca izšķirošais brīdis, es paaugstināju likmi līdz 2000 eiro, un viņš nospieda "fold". Tā laimests nonāca manā kabatā, un es sajutu to saldo uzvaras garšu, kas nav atkarīga no veiksmes, bet gan no prāta darba.
Protams, ir arī sliktas dienas. Pirms divām nedēļām es zaudēju 4000 eiro, jo mana stratēģija nederēja pret īpaši ātru spēļu galdu, kurā lēmumi bija jāpieņem sekundēs. Es aizgāju, paēdu pusdienas, atgriezos ar skaidru galvu un nākamajā dienā atgūtos 5000 eiro. Tas ir mans noteikums – nekad nepalikt pie zaudējumiem ilgāk par vienu dienu. Vienmēr ir jābūt gatavam atgriezties un pierādīt sev, ka tu esi labāks.
Mana ģimene sākumā bija ļoti noraizējusies, kad uzzināja, ka es pelnu ar azartspēlēm. Viņi domāja, ka es esmu kļuvis par spēļu atkarīgo, bet, kad es parādīju savus ienākumu pārskatus un izdevumu tabulas, viņi saprata, ka šī ir mana profesija. Es maksāju nodokļus, es veicu iemaksas pensijā, un es uzturu sevi kā jebkurš cits pašnodarbinātais. Man nav neviena māņticīga rituāla – es neticu laimīgiem cipariem vai īpašām dienām. Viss, kam es ticu, ir statistika, varbūtības un mana paša pieredze.
Dažreiz mani draugi jautā, vai man nav bail zaudēt visu. Es atbildu – protams, ka ir, bet tāpēc es nekad nelieku visu uz vienu kārti. Man ir vairāki konti dažādās platformās, un es vienmēr sadalu savu kapitālu pa daļām. Ja viena diena ir neveiksmīga, es zinu, ka rīt būs jauna iespēja. Profesionāls spēlētājs nebaidās no zaudējumiem – viņš tos pieņem kā daļu no spēles.
Un zini, kas ir interesantākais? Es vairs neizjūtu to satraukumu, ko juta iesācēji, kad viņi laimē pirmo reizi. Manā gadījumā laimests ir kā algas diena – patīkami, bet nekas pārsteidzošs. Bet tomēr ir viena sajūta, kas nekad nezūd – tas ir gandarījums, kad es redzu, ka mana matemātiskā pieeja strādā, kad es precīzi aprēķinu pretinieka kārtis un pieņemu pareizo lēmumu. Tas ir kā šaha partijas uzvara, kurā tu esi pārspējis ne tikai pretinieku, bet arī pašu sistēmu.
Protams, mans ieteikums ikvienam, kurš vēlas iet manā ceļā, ir – sāciet ar mazām likmēm, mācieties, lasiet grāmatas un nekad nespēlējiet ar naudu, kuru nevarat atļauties zaudēt. Un vēl – neskatieties uz to kā uz ātru bagātināšanos, jo tā ir ilgstoša un smaga darba metode. Ir jābūt aukstasinīgam, disciplinētam un pacietīgam. Bet, kad tu to saproti un pieņem, tad šī spēle kļūst par tavu stabilo ienākumu avotu.
Šodien, piemēram, es jau esmu nopelnījis 800 eiro trijās stundās, un es varu beigt strādāt līdz pat rītdienai. Man patīk šī brīvība, ko man dod šī profesija – es pats nosaku savu grafiku, savus mērķus un savus ierobežojumus. Jā, ir dienas, kad es piecēlos ar domu, ka varbūt šodien nekas nesanāks, bet, kad es atveru savu platformu un redzu tos ciparus, es atceros, kāpēc es to daru.
Runājot par nākotni – es plānoju vēl vismaz piecus gadus nodarboties ar šo, bet tad, iespējams, pāriet uz konsultācijām un mācīšanu, jo ir daudz cilvēku, kuri vēlas uzzināt, kā pareizi spēlēt. Es jau tagad palīdzu dažiem draugiem ar viņu stratēģijām, un redzu, ka viņi arī sāk pelnīt. Bet vienmēr, kad kāds man jautā par labāko vietu, kur sākt, es atbildu – vavada lv ir viena no tām platformām, kas dod iespēju gan iesācējiem, gan profesionāļiem. Protams, katram ir jāatrod sava niša, savs spēles veids un sava pieeja.
Kopumā es esmu apmierināts ar savu izvēli. Tā nav viegla dzīve, bet tā ir mana dzīve, un es to pieņemu ar visiem kāpumiem un kritumiem. Es neiesaku nevienam to darīt bez sagatavošanās, bet, ja tu esi gatavs smagi strādāt pie savām prasmēm un paciest neveiksmes, tad šī pasaule tev var atvērt durvis, par kurām tu pat neesi sapņojis. Un atceries – veiksme ir tikai neliels bonuss, bet pamats ir prāts un disciplīna. Tā es dzīvoju, un tā es plānoju turpināt.